4 sätt Snapkartor är en hot mot din integritet och säkerhet

Förra veckan var Snapchat-appen uppdaterad med Snap Maps-funktionen, som gör det möjligt för användare att kolla in snaps av sportevenemang, fester, nyheter och mycket mer från hela världen samt dela sin plats med sina vänner på appen.




Men integritetsförespråkare och media över hela världen är inte så intresserade av funktionen, främst på grund av sekretess- och säkerhetsproblem kring användningen - eller snarare missbruk - av Snap Map-funktionen.



Snapchat är en av de mest populära fotodelningsapparna bland tonåringar och den här uppdateringen har lett till att människor förespråkar behovet av att lära barn såväl som vuxna vikten av integritet på Internet och konsekvenserna av att dela din plats offentligt hela tiden.

Läs också: Lagrar Snapchat dina snaps längre än du tror?

Innan vi går vidare, låt oss bara göra det klart att Snap Map bara delar plats mellan gemensamma vänner - det vill säga båda folket följer varandra - men det kommer att visa din plats inte bara när du skickar Snaps till vår berättelse, men varje gång du skjuter upp appen.





Hur är Snap Map en hot mot integriteten?

  • Snap Map spårar och uppdaterar din nuvarande plats varje gång du öppnar Snapchat-appen. Detta är förståeligt om du är med på en konsert eller ett evenemang och vill dela dina Snaps till vår berättelse om det offentliga evenemanget, men du skulle inte vilja att alla dina vänner ska veta var du är hela tiden.
  • Även om Snapchat uppger att platsdata raderas efter en kort tidsperiod, nämner de inte hur länge, men en regelbunden radering har indikerats. Om en användare inte öppnar appen på mer än 8 timmar försvinner deras plats från Snap Map.
  • Andra användare kan se när och var din senaste plats uppdaterades (t.ex. för en timme sedan, för 2 timmar sedan) - det var när du senast öppnade Snapchat-appen - vilket ger en grov uppfattning om din vistelseplats nästan hela tiden.
  • Eftersom det också finns ett alternativ att dela din plats med alla dina vänner på Snapchat - oavsett om du följer dem eller inte - bör barn som i allt högre grad använder Snapchat utbildas om vikten av integritet. I avsaknad av detta kan tonåringar eller före tonåring användare dela sin plats med människor de inte borde vara.

Funktionen Snap Map-plats, tills den är avstängd, fortsätter att skicka din platsuppdatering till antingen alla dina vänner eller gemensamma vänner. Användare har möjlighet att välja 'Ghost Mode' som gör att de kan kolla kartan utan att uppdatera sin plats.

Dani Deahl från The Vergekunde fastställa bostad för en av hans vän direkt via Snap Maps även om han aldrig varit där vän. Dessutom var den berörda vänen inte ens medveten om att hon sände sin plats på Snapchat-appen.

Läs också: 4 sätt att säkra ditt Snapchat-konto.

För att säga det uppenbara kan Snap Map vara en lämplig väg för stalkers och andra antisociala element för att söka efter ett intetanande rov och ge vingar till deras olagliga motiv - allt med en fingerflik och Snapchat-apparnas senaste Snap Map-funktion .

Om du vill återkalla Snapchats förmåga att spåra din plats, skulle det säkraste sättet vara att gå till fönstret 'App Permissions' i Snapchat via enhetsinställningarna och växla från platstillståndet.