Kan människor se om jag skärmdumpar sin Facebook-profil?

Låt oss erkänna det, vi är sociala djur. Det finns bara en försumbar få som inte är på Facebook eller i olika andra former av sociala medier. Men lika roligt med dessa sociala medieplattformar fortsätter ämnet för integritet att sväva.







Så mellan dilemmaet dela och skydda, uppstår en fråga - kan människor veta om jag skärmdump deras Facebook-profilbilder?



Om du är den tar skärmdumparna, då är svaret en rungandeNej.Facebook informerar inte personen om du tar en skärmdump av sin profilbild. Till skillnad från Snapchat, här är den enda meddelanden du får från din telefon att du har tagit en skärmdump.

Se mer: Kan jag se vem som har sett min Facebook-profil?

Detsamma kan sägas om Facebook Messenger för. Oavsett om det är en chatt med en vän eller en komplett främling, kommer skärmdumpfunktionen att fungera mer eller mindre som i någon annan app - bara telefonen som informerar dig om skärmdumparna.




Men då, om du är en som verkligen är bekymrad över din bilder flyter runt i sociala medier, det är inte riktigt mycket du kan göra. Förutom, naturligtvis, aldrig publicera en bild eller begränsa publiken till dina vänner.

Kolla in dessa coola Facebook-funktioner som du inte känner till



Skärmdump Alternativ

Facebook har ett robust inbyggt Dela med sig alternativ som du kan använda om du inte är bekväm att ta skärmdumpar. Allt du behöver göra är att trycka på delningsknappen och skicka den till din vän som redan är på Facebook.







Om det inte är fallet kan du trycka på tre-punktsmenyn och välja Dela externt, som använder många alternativ från tredje part som Whatsapp, Meddelanden, Instagram etc.





Vad har framtiden att erbjuda?

Med tanke på att det finns nästan 1,94 miljarder aktiva Facebook-användare på en månad, det är hög tid att Facebook introducerar en stramare kontroll över vem som kan spara eller ladda ner dina profilbilder. Och det har noterat, verkar det. Den senaste tiden har vissa användare rapporterade se en profilbild vakt på Facebook-appen för Android.

Detta profilbild vakt visar vattenstämpel-liknande linjer vid nedladdning och begränsar skärmdumpsoperationen tills du är i profilbilden.

På liknande sätt kommer alternativet att dela eller spara inte vara där för de skyddade profilbilderna. Och om du talar om skrivbordsversionen kommer du inte längre att kunna spara bilden som en bildfil. Istället kommer den att laddas ner som en HTML-fil, vilket är fallet med de flesta av webbplatserna.







Men som de flesta av de experimentella funktionerna är, kommer det att ta en lång tid innan det är felfritt.

Kort sagt är detta, Facebook skickar inte meddelanden när du tar skärmdumpar, men ändå är ett etiskt sätt att använda delningsfunktionerna. Och om du vill ta det lite högre, ta personens samtycke innan du trycker på nedladdningsknappen. Men sedan, som de säger, en gång du dela något på Facebook, det är lika med att ropa ut samma sak för hela världen.