Hur man kommer tillbaka på saknade privata flikar i Safari på iOS 12

Safaris privata surfflikar är det perfekta sättet att surfa online utan att oroa dig för att din surfaktivitet ska registreras lokalt. Inte bara det, privata surfflikar hjälper också till hindra webbplats trackers. Men vad händer om du tycker att denna viktiga funktionalitet saknas?







Det är ett enkelt skäl till varför det händer - begränsningar för webbinnehåll. När den är aktiverad blockerar webbplatsbegränsningar helt anonym surfing. Och tack och lov betyder det också att omaktivera privat surfning är ganska enkelt om du var den som införde begränsningarna i första hand.

Notera: Om du är en familjeorganisatör som deltar i familjedelning kan du anställa eller lyfta begränsningar för innehåll på webben för de deltagande medlemmarna.
Också på Guiding Tech



Hur man bläddrar i Facebook utan att ses
Läs mer




Lyft begränsningen

Det finns olika scenarier där begränsningar för webbinnehåll kan vara användbara. Till exempel överlämna din enhet till någon annan - eventuellt till en minderårig - ett tag. Det kan vara en solid motivering om du vill ha detaljerade register över deras surfaktivitet. Och av en god anledning blockerar det också möjligheten att använda privata webbläsarflikar i Safari.



Därför måste du stänga av dessa begränsningar om du vill surfa anonymt.

Införde du begränsningar för webbinnehåll innan du uppgraderade till iOS 12? Om ja, hittar du dem inte i appen Inställningar (under Allmänt) på din iPhone eller iPad. Apple har integrerat dem helt i ny skärmtidsfunktion. Låt oss ta en titt på hur vi kan komma runt med dessa begränsningar.

Steg 1: Börja med att öppna appen Inställningar.




Steg 2: Tryck på skärmtid. Du bör nu se ett alternativ som är märkt innehåll och integritetsbegränsningar - tryck på det.




Steg 3: Sätt in din skärmtidskod (tidigare känd som lösenord för begränsningar) när du uppmanas att fortsätta.




Notera: Om du inte kommer ihåg ditt skärmtidskod, bläddra nedåt till avsnittet nedan för information om vad du kan göra för att återställa den.

Steg 3: Klicka på alternativet märkt innehållsbegränsningar.




Steg 4: Tryck på webbinnehåll.




Steg 5: Klicka på Obegränsad åtkomst. Du har nu lyft begränsningen.




Steg 6: Öppna Safari och tryck sedan på flikomkopplaren. Nu kan du se det privata alternativet, vilket innebär att du inte bör ha några problem när det gäller att öppna flikarna för privat surfning.








Har du glömt skärmens tidskod?

IOS 12: s skärmtidskod är ganska användbart när det gäller att hindra andra från att röra sig med innehållsbegränsningarna på din enhet. Det är dock mer än möjligt för dig att helt glömma lösenordet eftersom du kanske inte använder det regelbundet. Om så är fallet kommer det inte att bli en kul upplevelse att återställa lösenordet.

För att ta bort lösenordet måste du återställa din iOS-enhet med en säkerhetskopia som togs innan du ställde in ett lösenord för skärmtid. Annars kommer du att återställa en skärmtidskodkod från en säkerhetskopia.

För att ta bort lösenordet måste du återställa din iOS-enhet med en säkerhetskopia som togs innan du ställde in ett lösenord för skärmtid

Men saker och ting kan bli ännu värre. Om du inte kommer ihåg förra gången du gjorde en lösenordsfri säkerhetskopia eller inte säkerhetskopierar du i soppan. Du måste återställa din iPhone eller iPad till fabriksinställningarna. Det betyder att du tappar all data och inställningar från din enhet.

Utför endast en fullständig restaurering om du har tidigare erfarenhet av processen. Och innan du går vidare, säkerhetskopiering av viktiga objekt till iCloud. Utför också en säkerhetskopia med iTunes på din PC eller Mac. Och glöm inte att manuellt överföra foton och videor från din iOS-enhet till en dator eller molnlagringstjänst.

Om något går fel även efter att ha följt ovanstående förslag, dela det fel du står inför i kommentaravsnittet nedan. Vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig med en lösning.

Också på Guiding Tech



Hur man gör surfning på internet barnvänligt för barn
Läs mer




Familjarrangörer

Som arrangör av en Family Sharing-plan kan du använda Screen Time: s fjärrhanteringsfunktioner för att lyfta eventuella begränsningar som oavsiktligt ställs från din egen iPhone eller iPad.

Du kan också ta bort begränsningar för barn som ingår i din familjedelsplan. Gör det dock bara om du tror att de inte kräver strikt övervakning.

Varning: Att stänga av begränsningar för webbinnehåll kan exponera ditt barn för vuxeninnehåll och du har inte kunnat övervaka alla surfaktiviteter som utförs i privata flikar via skärmtid.

Steg 1: På skärmen Inställningar för skärmtid klickar du på namnet på en familjemedlem under avsnittet Familj.




Steg 2: Du bör nu se en separat skärmtidinställningspanel för den valda familjemedlemmen. Nu måste du veta hur du hittar alternativet för innehåll och integritet. Klicka på det och tryck sedan på Innehållsbegränsningar, webbinnehåll och slutligen Obegränsad åtkomst för att avskaffa begränsningarna.




Efteråt borde familjemedlemmen kunna surfa anonymt i Safari. Naturligtvis kan du återskapa begränsningarna när som helst genom att följa stegen ovan för att välja Begränsa innehåll för vuxen i stället.

Notera: I appen Inställningar väljer du din profil och klickar sedan på Familjedelning för att lägga till fler familjemedlemmar för att tillåta eller begränsa anonym surfning.
Också på Guiding Tech
#Integritet
Klicka här för att se vår sida om sekretessartiklar



Vissa säkerhet känns bra

Du bör inte ha några problem med att använda privata flikar för att surfa anonymt när begränsningarna är avstängda. Om du delar din enhet med någon annan, kanske det inte är en bra idé att krassla med innehållsbegränsningarna flera gånger. Använd i så fall nytillagda genvägar-appen i iOS 12 för att få en snabb genväg för att växla eller inaktivera begränsningarna.

Överväg istället att använda en sekretesscentrerad webbläsare som Firefox Focus. Den lätta webbläsaren var avsedd att blockera innehåll och spårningsskydd. Du kan till och med använda Focus som en innehållsblockerare för Safari på en iPhone eller iPad.