Säkra ditt Snapchat-konto i bara fem enkla steg

Facebook födde sociala nätverk men Instagram och Snapchat gjorde det mer intressant. Så mycket att de har gjort sin egen armé av användare.




Bildbaserade tjänster eller sociala tjänster som Snapchat är interaktiva av naturen och därför gillar ungdomar dem mer. Men det betyder inte att bara tonåringar använder dessa tjänster, till och med millennials svär av dem.




Med ett så stort efterföljande har säkerhet blivit en enorm oro och det finns många sätt idag, genom vilka data kan hackas eller stulas från sociala medier. Det enda du praktiskt kan göra är att alltid vara ett steg före kurvan för att vara säker. Här kommer vi att prata om fem enkla sätt du kan säkra ditt Snapchat-konto.






Även om Snapchat bara visar skickade bilder i 10 sekunder och sedan försvinner, kan de fortfarande vara under stora säkerhetshot. Som jag sa tidigare finns det mer än ett sätt för hackare att få tillgång till dina privata data och här är hur du kan minimera deras åtkomst.

Andra berättelser: Hantera lagring bättre på Android med den här otroliga Google-appen



1. Slå på tvåfaktorautentisering

Att säkra ditt sociala mediekonto från obehörig åtkomst är avgörande och tvåfaktorautentisering är det bästa sättet att göra det. På det här sättet, varje gång du loggar in på Snapchat, kommer det att be dig om ditt lösenord och en OTP skickad till det registrerade mobilnumret, vilket ger ett extra lager av säkerhet.




För att aktivera den här funktionen, gå till inställningarna i din Snapchat-app genom att klicka på Spöke eller din profilikon högst upp på skärmen. När du är klar klickar du på 'redskap' eller inställningar ikon.






Bläddra ner till Inloggningsverifiering och tryck på den. I den nya skärmen bläddrar du till botten och trycker på Fortsätta.

Du kan sedan välja att verifiera din profil via text eller en autentiseringsapp och sedan mata den mottagna koden till appen.





2. Dela bara med vänner

Det är väldigt viktigt att skydda det du delar, även om det är i magra tio sekunder. Det bästa sättet att skydda din integritet online är att dela dina inlägg bara med dina vänner och personer du associerar i den verkliga världen också.




Som standard ställer Snapchat ett användares konto till endast vän, vilket innebär att endast de användare som har lagt till dig tillbaka kan skicka sina snaps till dig eller se dina. Många användare vill dock publicera sina inlägg eller ställa in synligheten till Någon. Detta gör att alla Snapchat-användare kan komma åt och ta en titt på din snap.







Du skulle inte låta främlingar kika in i ditt hus när du firar med dina vänner, eller hur? Du måste verkligen vara försiktig med nyfikna ögon i dagens värld.

Detta innebär också att du bör undvika att dela din Användarnamn eller Snapcode offentligt på andra sociala medieplattformar som Facebook.





3. Slå på Ghost Mode för plats

Snapchat har nyligen lagt till en funktion som låter dig dela din plats med vänner eller kontakter på din telefon som följer Snapchat. Genom att dela platsen tillåter du dina kontakter att veta var du bor. På detta sätt kan de praktiskt spåra var som helst hela tiden.




Men det finns en enkel fix till det. Genom att aktivera spökläget kan du undvika sådana problem. Detta förnekar helt enkelt platstillträde och du är fri att posta utan att låta någon veta var du är.







Gå till Snapchat-inställningarna för att aktivera den här funktionen. Bläddra ner till Se Min plats under Vem kan fliken och knacka på den. Välj den nya skärmen Spökläge (om det inte redan är markerat) och tryck på Fortsätta.



4. Inaktivera Quick Add

Om du verkligen ser allvar med din integritet, göm dig från Lägg till snabbt listan är ett annat användbart sätt att skydda ditt konto. På det här sättet kan vänner till vänner eller personer från telefonens kontaktlista inte hitta och lägga till dig via Lägg till snabbt på Snapchat.







Inte alla vänner till dina vänner är kända för dig och inte heller har ditt telefonnummer. Därför är det en bra idé att direkt lägga till personer du känner eller låta dina vänner lägga till dig istället för att ta Lägg till snabbt rutt.

Att inaktivera Lägg till snabbt, öppna Snapchat-inställningarna. Rulla ner till Vem kan fliken och hitta Se mig i Quick Add alternativ. Avmarkera rutan på nästa skärm så går du bra.



5. Sluta dela användningsdata

Tja, dessa två saker är inte något som alla skulle veta eftersom de mestadels är dolda i lager och lager av inställningar för förvaring. Även om du inte aktivt delar din plats eftersom vi redan har aktiverat spökläget, kan Snapchat spåra din plats och se vad du gör, eftersom det lär sig från ditt användningsmönster.




Genom att hindra appen från att komma åt och dela användningsdata kan du förhindra att appen samlar in data och profilerar dig. Visste du (detta bekräftas också av Snapchat) att appen går igenom lager av dina personuppgifter och förstår saker om dig som även du förmodligen inte var medveten om? Låt oss bara säga, det här är ganska läskigt!







För att inaktivera detta, öppna Snapchat-inställningarna, bläddra ner till Hantera inställningar fliken och hitta Annonsinställningar. Avmarkera Aktivitetsbaserade annonser rutan på nästa skärm.



Att vara smart är nyckeln här




Det är bara så mycket du kan göra genom att ställa in och blockera tjänster och alternativ på appen. Det viktigaste att komma ihåg när du använder Snapchat eller någon annan app är att du och bara du som användare har kontroll över vad du delar.

Så se till att du inte delar privata saker i en allmän domän. Annars är du alla täckta om du följer stegen ovan.

Se Nästa: 8 fantastiska funktioner i den nya Kindle-appen