Vad är snooze i Gmail och hur man sätter på eller stänger av det

Mycket skräp och viktiga e-postmeddelanden landar i vår e-postinkorg dagligen. Medan vi kan kassera skräppostmeddelanden lätt måste man vara ytterst försiktig när man hanterar de viktiga. Ibland kan vi & rsquo; t omedelbart svara eller besväras av svarskedjan. Det är när Snooze-funktionen i Gmail är praktiskt.




Snooze-funktionen i Gmail är ett perfekt sätt att pausa en konversation och plocka upp dit du lämnade. Det finns tillgängliga på stationära och mobila appar.

Det är naturligt att undra vad Snooze är och hur det fungerar. Vi kommer att täcka sådana frågor i det här inlägget. Vi berättar också hur du aktiverar och inaktiverar snooze i Gmail.



Låt oss komma igång.







Vad betyder snooze i Gmail

Snooze betyder att skjuta upp ett mottaget mail, precis som du snooze ditt larm. Det vill säga att du kommer att meddelas om samma e-post igen vid den angivna tiden. Du kan skjuta upp e-postmeddelandet till valfritt datum och tid. Vara det senare idag, imorgon, en vecka senare, en månad senare eller två månader senare. Valet är ditt. Det enda ansvaret för Gmail är att påminn dig vid den inställda tiden.





Vad händer när du snooze en e-post i Gmail

När du snooze ett e-postmeddelande tas det tillfälligt bort från din inkorg och tas till en speciell mapp som kallas Snoozed. Om du snooze ett e-postmeddelande med flera meddelanden snoozedas alla och föras till den nya Snoozed-mappen. Så du slutar snoozing en full tråd och inte ett enda meddelande. Hela tråden kommer att försvinna från inkorgen.





Vad händer när snooze-tiden är över

När snooze-tiden är över, kommer du att meddelas om den e-postmeddelanden, liknande alla nya e-postmeddelanden. Meddelandet har en Snoozed-etikett bredvid för att skilja den från resten av e-postmeddelanden.

E-postmeddelandet med etiketten Snoozed visas också högst upp i din inkorg. Det kommer också att ha en tidsstämpel. E-postmeddelandet flyttas automatiskt när ett nytt e-postmeddelande kommer.

Också på Guiding Tech
De 8 bästa inställningarna för Gmail på Android som du borde veta
Läs mer




Vad som händer med ny e-post under snooze-perioden

Snooze gör inte & rsquo; t stänga av e-postmeddelanden. Så om du får ett nytt e-postmeddelande från den person vars e-postadress du har snoozed får du ett meddelande om det. E-postmeddelandet visas i inkorgen precis som andra e-postmeddelanden. På samma sätt, om du får ett svar i samma tråd som du snoozed, kommer du också att meddelas om det. Snooze kommer dock att tas bort från det befintliga e-postmeddelandet. Du måste snooze posten igen.





Vilka e-postmeddelanden kan snoozed

Du kan snooze alla e-postmeddelanden. Vare sig det är läst eller oläst, nytt eller gammalt. Det kan vara från vilken kategori som helst liksom Primär, Kampanjer och Uppdateringar.





Hur man snooze e-postmeddelanden på skrivbord och mobil

Låt oss se hur du snooze e-postmeddelanden på skrivbords- och mobilappar i Gmail.

Snooze e-postmeddelanden på webbplatsen

Steg 1: Starta Gmail-webbplatsen och öppna det e-postmeddelande som du vill snooze.

Steg 2: Klicka på snooze-ikonen längst upp. Det ser ut som en klocka.

Steg 3: Välj vilken tid du vill snooze e-postmeddelandet till. När du gör det kommer e-postmeddelandet att tas bort från inkorgen och tas till mappen Snoozed.

Om du vill snooze flera e-postmeddelanden väljer du e-postmeddelandena på huvudskärmen och trycker på snooze-ikonen längst upp. Du kan också använda den här metoden för enskilda e-postmeddelanden.

Snooze e-postmeddelanden på Android och iOS

Notera: Skärmdumparna tas på Android, men stegen är desamma för iPhone också.

Steg 1: Starta Gmail-appen och öppna e-postmeddelandet.

Steg 2: Klicka på tre-punktsikonen längst upp till höger. Välj Snooze från menyn.

Steg 3: Välj snooze-tid för e-postmeddelandet från de angivna alternativen.

Också på Guiding Tech
# Steg för steg / guider
Klicka här för att se vår artikel om hur du gör / guider



Hur du får åtkomst till snoozed-e-postmeddelanden

Så här får du åtkomst till snoozed-e-postmeddelanden på stationära och mobila appar.

Visa snoozed-e-postmeddelanden på skrivbordet

För det klickar du på Snoozed-etiketten eller -mappen som finns i den vänstra sidofältet för Gmail. Här hittar du alla för närvarande snoozed e-postmeddelanden.

Visa snoozed-e-postmeddelanden på Android och iOS

På mobilappar klickar du på ikonen med tre staplar som finns längst upp till vänster i Gmail-appen. Välj sedan Snoozed från menyn.

Dricks: Typ i: snoozed i sökrutan för att visa snoozed-e-postmeddelanden på både stationära och mobila appar.



Så här avaktiverar du e-postmeddelanden i Gmail

För att inaktivera snooze på ett e-postmeddelande måste du först komma åt det som visas ovan. När du är i mappen Snoozed, öppna e-postmeddelandet att du vill avnya.

På skrivbordet, tryck på Unsnooze-knappen överst för att ta bort snooze från e-postmeddelandet.

På mobilappar klickar du på trepunktsikonen högst upp och välj Unsnooze på menyn.





Vad händer när du avnoserar ett e-postmeddelande

När du stänger av snooze på ett e-postmeddelande tas det bort från mappen Snoozed och tas omedelbart till inkorgen.

Också på Guiding Tech
Gmail Mute vs Snooze vs Archive: Vad är skillnaden?
Läs mer




Bör du snooze en e-post?

På ena sidan borde du ha e-postmeddelanden så tidigt som möjligt. Du vet aldrig när andra uppgifter börjar staplas när snooze-perioden är över. På så sätt kommer e-postmeddelandet att försummas igen om du inte snooze det ytterligare. Så, det är en hemsk idé, för vissa.

Å andra sidan, snoozing av ett e-postmeddelande minskar chansen att försumma det. Åtminstone, om inte nu, kanske du kan agera efter det senare.

Nästa upp: Vill du upp ditt Gmail-spel? Använd Gmail Android-appen effektivt med dessa tips och tricks.